Om oss

Jeg er mamma til tre fine barn og vi bor i Stavanger. Jentene fikk diagnosen cølikaki da de var 1 og 3 år gamle. Jeg er opptatt av å gi dem et godt grunnlag i forhold kunnskap rundt mat og helse, og lære dem at det å leve med cøliaki ikke er noe problem. Vårt fokus er å gjøre mat til en positiv opplevelse, uansett anledning. Erstatninger kan aldri bli like bra og bedre enn «originalene»‘ og derfor er bakevarer ikke noe jeg bruker mye tid på. En sjelden gang i blant lager jeg gjærbakst, men ofte opplever jeg da at jentene ikke spiser opp. De vil heller spise mat som er i seg selv naturlig glutenfritt og godt. Det handler om å la dem eksperimentere med maten og finne løsninger som gjør matopplevelsen til noe positivt. Hvorfor spise tørre, glutenfrie kaker til dessert når man kan spise is? Hvorfor ikke bruke tre lag med pålegg på skiven isteden for ett? Om kyllinglårene smaker bedre når man holder det i hendene, så gjør vi det. Hvorfor ikke bruke pesto i stedet for smør? Vi klager ikke på at det mangler glutenfrie lomper eller brød når vi kan dyppe pølse i kopp med ketchup. Hvorfor spise brød til frokost når eggerøren alene er så god? Og så,videre, og så videre.

Hjemme hos oss er ikke glutenfri mat noe som har sin egen hylle på kjøkkenet. Det er mat som vi alle spiser, uten at vi gjør noe poeng ut av det. Det er snarere brødet og frokostblandingen med gluten som har sin egen hylle. Jeg lager aldri egen mat til jentene og annen mat til de andre tre i familien. Da ville barna stadig bli påminnet om at de er «annerledes» og fokuset bli helt feil.

Mitt håp er at denne bloggen kanskje kan gi litt inspirasjon til andre i samme situasjon som oss, og kanskje vil noen gi oss litt tips tilbake.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s